Min reise fra stress til ro

Min reise fra stress til ro


Jeg var utslitt!

Da jeg endelig stoppet opp, var tilstede i meg, oppdaget jeg at jeg hele tiden gjorde det som hastet mest og ikke det som betydde mest for meg. Jeg gikk hele tiden (ubevisst ) på akkord med egne verdier, ønsker og behov.

Fordi jeg var så mye i «gjøren», var jeg heller ikke tilstede i meg og kunne oppdage hva jeg holdt på med.

Og hvordan merket jeg det.....:

-Jeg sov dårligere

-Jeg klarte ikke å sette grenser for meg selv-jeg bare "gjorde"

-jeg var ikke den jeg ønsket å være i relasjon til de jeg var glad i. Jeg var mer irritabel, opplevde at de «forstyrret» meg og ofte ble mine nære og kjære nedprioritert av noe som «hastet» mer. Jeg hadde konstant dårlig samvittighet.

-Jeg fikk høyt blodtrykk

-Jeg spiste ofte det jeg kjapt fikk tak i og ga kroppen min dårlig drivstoff......

-Jeg mistet ordene og trodde jeg var blitt dement

-Jeg fikk smerter i skuldre/nakke

-Sanseapparatet mitt var nede for telling og da ble det vanskelig å oppleve og ta innover seg alt det vakre sansene prøvde å vise meg.

-Jeg kom i tidlig overgangsalder når jeg var 40

Og alle typiske symptomer på et overbelastet nervesystem.

Så en dag stoppet jeg opp....Flere rundt meg ble alvorlig syk og når døden kom så nært og ble en realitet, vekket det meg til live...

Hva holder jeg på med? Livet er for kort...

Jeg må endre noe...

Jeg brukte egne strategier på meg selv (fordi jeg ironisk nok) jobbet med dette som en av to gründere som hadde startet et helse -og livsstilssenter som skulle forebygge stress og belastningslidelser.

Først trengte jeg ro, ble sykemeldt (-og var til å begynne med full av uro og dårlig samvittighet ..)

Jeg stilte meg selv mange spørsmål, for dette handlet ikke bare om travelhet..;

-Hva kan jeg gjøre mindre av, delegere, få hjelp av andre til å gjøre?

-Hvorfor er det så vanskelig for meg å ta i mot hjelp?

-Hvorfor er det så vanskelig for meg å sette grenser, si nei.

Jeg tok tak i tanker, følelser, antagelser og gamle overbevisninger.

-Hva er viktig for meg? -hva får meg til å kjenne meg levende

Jeg ble kjent med kroppen min på ny, hvor i kroppen kjenner jeg hva -og hva forteller kroppen min meg.

Jeg tok et skritt av gangen...brukte naturen, bevegelse, yoga, mindfulness, fikk trenet opp sanseapparatet og brukte tid på å finne tilbake til meg.

Sakte men sikkert brukte jeg egen tilstedeværelse til å finne svarene og til å vekke meg selv til live.

Så kom DEN dagen, da jeg kjente lukten av kaffe fylle alle sansene mine, hørte den hjertelige latteren til jenten mine som da var 5 og 8 år,  jeg la merke til at det midt i forglemmegeien lyste ei gul lita sol, jeg hørte knitringen under skoene, jeg la merke til lukter, små fornemmelser, tanker, følelser og kjente på en dyp takknemlighet og glede. Jeg tok nye valg, prioriterte meg, mine og det som var viktig for meg. Og klarte å si «så hyggelig at du spør, men det passer ikke (uten dårlig samvittighet) til andre.... Det var et FØR og et ETTER.

Det betyr ikke at jeg ikke opplever stress- , at jeg ikke kan møte meg selv i døren eller har dårlige dager - de dagene er også en del av livet.  De dagene er også helt ok, jeg lar de ikke fange meg. Jeg har en mer grunnleggende ro, gode strategier, jeg møter meg selv med selvmedfølelse, gjør mere av det jeg trenger på de dagene, fordi jeg vet HVA jeg trenger og sørger for å nære meg med det som er bra for meg.

Men det som IKKE er ironisk, er at jeg VET at egne strategier hjelper, fordi jeg har brukt de selv!

Den frihetsfølelsen, og den reisen, vil jeg tilby deg!

Jeg er kursleder for kurset i "bekymringsmesstring" som har samlet oppdagelsen av "hele deg" i en kursserie.

I 10 uker(eller i det tempoet du ønsker) , i 2 timer pr gang, skal jeg være din støttespiller til egen tilstedeværelse for å finne svarene som ligger i deg.

Vi jobber med psykoedukasjon, en arbeidsbok jeg skal lede deg gjennom med kunnskap, øvelser og refleksjoner som vi jobber oss kronologisk gjennom.

Vi skal bruke metakognitive teknikker, emosjonsfokusert tilnærming og midfulbaserte terapiretninger.

Du betaler 530 kroner for boken + eventuell frakt om du ikke bor i Bodø. Boken fungerer som både oppslagsverk og arbeidsbok.

Du betaler 1000 kroner pr gang, det vil si 500 kroner timen eller totalt kr 9750. Det er en liten investering for å finne DEG, som er den viktigste personen i livet ditt og i livet til de som er glad i deg.

Vi jobber én til én enten på kontoret her jeg bor i Bodø, vi zoom eller telefon.

Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med deg:)

Ps... Når jeg skriver ironisk nok, er det fordi jeg opplevde det sånn som jobbet med å forebygge dette. Stressbelastning og utmattelse kan ramme oss alle - rett og slett fordi vi er mennesker.