Babymassasje

.....

Et pusterom for deg og barnet ditt.

Babymassasje er en god og nyttig måte å være sammen med barnet ditt på. Regelmessig massasje gir en foreldre mulighet til å bli fortrolige med babyens kroppsspråk, uttrykksmåte og kommunikasjonen forsterkes. Gjennom babymassasje har fedre en unik mulighet til å nyte godt av den nære kontakten. For babyer som ikke blir ammet eller som har ligget i kuvøse bidrar babymassasje til økt hudkontakt og stimulering.

Massasjen har effekter som bl.a. er gunstige for åndedrett, mage/tarm og barnets utvikling.

Det er gjort mye forskning på virkningene av massasje generelt og på spedbarn. Mye av forskningen har foregått på Miami Touch Research institute. Dr. Kerstin Uvnås Moberg professor i fysiologi ved Karolinska sykehuset i Stockholm har skrevet bøkene «lugn og berøring -oxytocinets lækande verknad i kroppen» og «Nærhetens hormon-oxytocinets roll i relastioner»». Bøkene sammenfatter omfattende forskning som viser at berøring virker inn på hormoner, som igjen påvirker relasjoner. «Stresshormonet» kortisol reduseres, mens «fred og ro-hormonet» oxytocin øker.

Forskning fra Nationwide Childrens Hospital i Ohio konkluderer med at jo mer du klemmer og berører babyen, jo bedre utvikles babyens hjerne. Den type berøring babyen får ved babymassasje kan påvirke hjernestrukturen da berøring frigjør ulike kjemiske stoffer f. eks hormoner som påvirker hjernens utvikling.

Berøringen gir også babyens kropp stor mengde informasjon som leder til koblinger i hjernen. Berøring påvirker tilknytningen som i sin tur påvirker hjernens utforming. All oppmerksomhet som barnet får spesielt i ung alder da hjernen formes hjelper på å bygge opp de hjernecellekoblinger som kreves for intellektuell utvikling.

Jeg er utdannet gjennom BIM- Babymassasje i Norge og IAIM (Internasjonal Association of Infant Massage).

Jeg lærer deg å masserer babyen din steg for steg mens jeg viser på dukke. Du lærer massasjestrøk på ben, mage, bryst, armer, ansikt og rygg. I tillegg mageknip- og kolikkmassasje.

Kurset går over 5 gng og varer i ca 60-90 min.

Du vil få babymassasjeolje og kurshefte første kursgang. Servering av frukt og juice.

Ta med 2 litt store håndklær og ellers det du trenger i stellebagen. Det er god plass til barnevogn i inngangspartiet i 1.etg. Ellers gratis parkering til bilen utenfor.

Velkommen til deg og babyen din !

Ta kontakt for individuelle timer eller om dere er flere enn tre så  kan jeg kjøre dette kurset.

Kan også tilbys online. Gi meg beskjed om det er interesse for det:)

Forskning, artikler, annet

Denne lenken fører deg til den internasjonale foreningen. Her finner du lenker til foreningene rundt om i verden som tilbyr babymassasjekurs og instruktørkurs.

https://www.iaim.net